Bakan Özer 24 TV'de açıkladı! 15 Mayıs'ta eğitime seçim arası

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 Mayıs Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceğini belirtirken, öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 TV ekranlarında TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Özer, "İlk turda bu iş bitecek. Hiçbir sıkıntı olmadan Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısıyla neticelenecek. Sahada bunu görüyorum" dedi.

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ

Bakan Özer 15 Mayıs Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceğini belirtirken, öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını açıkladı. Bakan Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımız eğitimdeki gecikmeyi ortadan kaldırdı. Bölge veya il ilçe ayrımı yapmaksızın eğitime yatırımlar yapıldı. Derslik sayıları 2000'li yıllarda 300 binlerdeyken bugün 857 bine ulaştı. Cumhurbaşkanımızın en büyük katkılarından birisi eğitimi demokratikleştirmesidir."

ROTA MESLEK LİSELERİNE DÖNDÜ

"Bugün demokrasi çığlıkları atanlar, kadına şiddetle ilgili veryansın edenler, başörtüsü yasakları uygulandığı dönem neden susuyorlardı? 28 Şubat sürecinin katsayı uygulamasında en büyük maliyeti şudur; akademik olarak gelecek vad eden, başarılı öğrencilerin mesleki eğitimden uzaklaştırılması. İşte biz bu rotayı tam tersine, meslek liselerine çevirdik."