Azra siber kahraman olacak! 497 ile devlet lisesini seçti

LGS'de 1 yanlış yaparak 497 puan alan Azra, özel okullardan gelen %100 burs tekliflerini reddederek Teknokent içinde bulunan devlete ait Siber Meslek Lisesi'ni seçti. Azra'nın hedefi ise uzayın bilinmeyenleri keşfetmek.

BÜLENT ŞANLIKAN

Kartal Biltek Koleji'nde okuyan 13 yaşındaki Azra Delibalta, LGS'de 1 yanlış yaparak 497 puan aldı. Azra, İstanbul'daki pek çok liseye puanı yettiği halde 4 yıl önce Pendik'te açılan Siber Meslek Lisesi'ni seçti. Uzay ve havacılık konularına merakının olduğunu söyleyen Azra devlet lisesini seçmiş olmaktan mutlu. AKŞAM'a konuşan Azra Delibalta şunları anlattı:

ORTAMDAN ÇOK ETKİLENDİM

"Sınava hazırlanma sürecinde bol bol test çözdüm. Birçok kitap takip ettim. Sistemli çalıştım. Daha önce Teknopark'ı ziyaret ettiğimde ortamından çok etkilenmiştim. Özellikle uzay ve havacılık ile ilgili mühendislik dallarını ilgi duyuyorum. Siber lise ile bu dünyanın kapılarını açabileceğini düşünüyorum. Sınavdan sonra pek çok okuldan burs teklifi aldım. Ancak ben devlet lisesi olan Siber Liseyi seçtim. Okuldaki öğretmenler ile tanıştım. Öğretmenlerin de eğitimin de kalitesi son derece yüksek. Üstelik Teknopark içerisinde pek çok firmada bulunuyor. Bu benim için çok büyük bir avantaj."

AYNI ZAMANDA BİLSEM ÖĞRENCİSİ

Azra'nın annesi Güler Delibalta ise kızının devlet lisesini seçmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Azra aynı zamanda BİLSEM öğrencisi. BİLSEM'de aldığı bilişim teknolojileri, web tasarım ve mekatronik derslerini çok sevdi. Okulunun Siber Lise'ye düzenlediği gezide oradaki ortamdan çok etkilendi" dedi.

YÜZDE 1'LİK DİLİM TERCİH EDİYOR

Pendik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Siber Lise) Müdürü Turan Çinkılıç ise şöyle konuştu: "Yüksek puanla öğrenci olan bir meslek lisesiyiz. Açılışımızın 4'üncü yılında çoğu fen lisesini geride bıraktı. Yüzde 1'lik dilimden öğrenciler bizi tercih etti. Toplam 30 öğrenci aldık. Siber güvenlik uzman eksikliğini gidermek üzere açılan okulumuz yeni öğrencilerimiz ile daha da güçlenecek."