YKS, AYT cevap anahtarı açıkladı! AYT cevap anahtarı 2020 haberimizde...

AYT cevap anahtarının ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. YKS'nin ikinci oturumu olan AYT bugün saat 10:15'da başladı. Öğrenciler sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden sınava girdi. Sınav sonrası soruları tekrardan görmek isteyen adaylar, YKS, AYT cevap anahtarı ne zaman açıklanır, AYT cevap anahtarı yayımlandı sorularının yanıtını arıyor. 180 dakika süren AYT cevap anahtarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYT soru cevap anahtarı yoğun ilgi görmeye başladı. Milyonlarca öğrenci bugün saat 10:15'da başlayan AYT sınavında ter dökecek. Hayallerindeki üniversiteye gitmek isteyen adaylar, sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden sınav olacak. Sınav sonrası AYT soru ve cevap anahtarına tekrardan bakmak isteyen adaylar aramalarını hızlandırdı. YKS'nin ikinci oturumu olan AYT sorularını adaylar kendi branşlarına göre çözecek. 180 dakika sürecek olan sınav sonrası öğrenciler, AYT soruları ne zaman açıklanacak? ÖSYM AYT soru cevap anahtarı açıklandı mı? sorularına cevap arıyor. Detaylar haberimizde.

AYT SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün saat 10:15'da başlayan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 180 dakika boyunca sürecek. ÖSYM tarafından gerçekleşen AYT sınav soru cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. 

AYT soruları ve cevapları yayınlandı mı? AYT 2020 sınav soruları ve cevapları nasıl?

AYT KONULARI NELERDİR?

Üniversiteye giriş sınavı YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı(AYT) sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinden gerçekleşecek. Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde toplamda 40 soru olacak. Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru cevaplayacak.

Sosyal Bilimler-2 testinden ise adaylara, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. AYT, sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. AYT fen bilimleri testinde ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 şeklinde soru yöneltilecek.

AYT NEDİR?

Alan Yeterlilik Testi (AYT) YKS sınavın ikinci oturumudur. AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir