YKS AYT bitti mi? AYT 2021 saat kaçta bitecek? İşte AYT bitiş saati...

AYT sınavın kaçta biteceği gündemde merak edilen başlıklardan oldu. Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı (YKS), dün ve bugün gerçekleştiriliyor. Adaylar bugün alan ağırlıklı olan AYT sınavına girecekler. Sınavda, Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık soruları yer alacak. Peki, YKS AYT bitti mi? AYT 2021 saat kaçta bitecek?

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), bugün düzenleniyor. Milyonlarca öğrenci dün TYT'ye sınavına katılım sağladı. Adaylar bugün ise Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık sorularının bulunduğu, alan bazlı sınav AYT'de ter dökecek. Üniversite tercihi yapmak isteyenler sınavdan en 180 puan almak zorundadır. YKS AYT bitti mi? AYT 2021 saat kaçta bitecek?

AYT 2021 SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

AYT sınavı bugün saat 10:15'te başlayacak. Adaylar sınav salonlarına 10:00'dan sonra alınmayacak.

YKS AYT KAÇTA SONA ERECEK?

Bugün saat 10:15'te başlayan sınav için 180 dakika süre verildi. Adayların sınavı saat 13:15'te sona erecek.

YKS SINAVI KAÇ SAAT SÜRECEK?

TYT , 26 Haziran'da yapılacak. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT, 27 Haziran'da yapılacak. Sınav, 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT, 27 Haziran'da yapılacak. Sınav, 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

AYT NEDİR?

YKS sınavıyla birlikte adı sık sık duyulmaya başlanan AYT ne demek soruları araştırılmaktadır. Önceki adı YGS ve LYS olan sınavlara günümüzde TYT ve AYT denilmektedir. Yüksek öğretime geçiş sınavı olan AYT'nin açılımı "Alan Yeterlilik Testleri"dir. Yükseköğretim kurumu programlarına giriş için Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık ve Dil puanları gerekmektedir. ÖSYM tarafından yapılan AYT sınavında Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1-2 soruları sorulmaktadır.

AYT sınavında Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puanları bulunmaktadır. Adaylar istedikleri puan türünün sorularını çözebildikleri gibi tüm sınav sorularını da cevaplayabilirler. Alan Yeterlilik Sınavında 40 Tüekçe, 40 Matematik, 40 Sosyal Bilimler ve 40 Fen Bilimleri sorusu yer almaktadır. Toplam 160 sorudan oluşan AYT sınavının süresi 180 dakikadır. TYT puanının %40'ı ve AYT puanının %60'ı toplanarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı hesaplanır. 4 yıllık üniversite tercihi yapabilmek için TYT'den 150 puan ve üzeri alan adaylar AYT sınavına girmeye hak kazanır. Üniveriste tercihi yapabilmek için öğrencilerin ikinci aşama sınavı olan AYT'den ise 180 puan almaları gerekmektedir

AYT soru kitapçığı ne zaman açıklanacak? 2021 YKS AYT soru cevap anahtarı yayımlandı mı?