AUZEF sınavlarından kaç puan almak gerekir? AUZEF sınav geçme notu kaç? AUZEF puan hesaplama

AUZEF sınav geçme notu, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavlarına katılan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. AUZEF puan hesaplamasında vize sınavının yıl sonu not ortalamasına %30 etki ederken, final sınavının sonuçları %70 etki eder. Sınavlarda 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan değerindedir. AUZEF puan hesaplaması yapılırken, net sayısı 5 ile çarpılarak sınav puanı elde edilir. Peki AUZEF sınavlarından kaç puan almak gerekir? İşte AUZEF sınav geçme notu

AUZEF sınavlarına katılan öğrenciler, geçme notunun kaç olduğunu öğrenmek istiyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınavlarında 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürür. Yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülür. AUZEF sınavlarından başarılı not alarak mezun olmak için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir. Peki AUZEF sınav geçme notu kaç? AUZEF sınavlarından kaç puan almak gerekir? İşte AUZEF puan hesaplama

AUZEF SINAV GEÇME NOTU KAÇ?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bir dersten geçebilmeleri için yarıyıl/yılsonu sınavından 100 tam puan üzerinden en az 40, uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 almaları gerekiyor.

AUZEF SINAVLARINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sınavların değerlendirilmesi ve AUZEF geçme notunun belirlenmesi AUZEF Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şekildeki koşulların sağlandığı tüm durumlarda Bağıl Değerlendirme Sistemine göre gerçekleştirilmektedir.

AUZEF'teki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla yüzde 30, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az yüzde 70 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır.

Açık öğretim programlarında;

Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap; kaç soruya yanlış cevap verdiği belirlenir ve sonra net sayısı hesaplanır. 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan değerindedir. Net sayısı 5 ile çarpılarak sınav puanı elde edilir.

Net Sayısı x 5 Puan = Sınav Puanı

Örnek hesaplama aşağıdaki gibidir;

Açıköğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir teste 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;

Net Sayısı (15 - 0,75) x 5 = 14,25 olacaktır.

Ders Puanı 14,25 x 5 = 71,25 olacaktır.

Uzaktan öğretim programlarında;

Öğrencilerin ders puanları hesaplanır iken Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap verdiği belirlenir ve 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan ile çarpılarak toplam sınav puanı elde edilir; yanlış cevaplar dikkate alınmaz.

Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) olarak hesaplanır.

Uzaktan öğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir testte 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı;

Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır.

Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 40 puan alması gerekir.

AUZEF HARF NOTLARI

AUZEF PUAN HESAPLAMA

AGNO değeri, bir öğrencinin koşullu geçme konumuna geldiği (yani DC ve DD aldığı) derslerden geçip geçemeyeceğinin ve üst yarıyıllardan ders alıp alamayacağının belirlenmesinde kullanılır.

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir.

AUZEF DERS BAŞARI NOTU

ANO hesaplanır iken derse ait ders başarı notunun 4'lük sistemdeki karşılığı ağırlık katsayısı olarak kullanılır. Ders harf notlarının, 4'lük sistemdeki karşılıkları (ağırlık katsayı değerleri) aşağıdaki tablodaki gibidir.

ANO VE AGNO İÇİN ÖRNEK HESAPLAMA

Bir öğrencinin üç yarıyıl boyunca aldığı derslerin kredilerine ve bu derslerin başarı notlarına göre ANO ve AGNO'larının nasıl hesaplandığı aşağıdaki tablolarla örneklendirilerek gösterilmektedir.