AUZEF 3 ders sınavı için geri sayım başladı! AUZEF Mezuniyete Üç Ders sınavı ne zaman?

AUZEF Mezuniyete Üç Ders sınavı öğrencilerin gündeminde. Sınava başvurular aksis.istanbul.edu.tr adresi üzerinden 24 Ağustos 2022 Çarşamba saat 11:00'den 01 Eylül 2022 Perşembe saat 17:00'ye kadar yapılabilecek. Başvuru esnasında sınav merkezinin de seçilmesi gerekiyor. Peki, AUZEF Mezuniyete Üç Ders sınavı ne zaman?

AUZEF Mezuniyete Üç Ders Sınavı Duyurusu yayınlandı. Sınava katılacak öğrencilerin programındaki eğitimini tamamlamış olmaları, mezuniyet için tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunması gerekiyor. Başvurular aksis.istanbul.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki, AUZEF Mezuniyete Üç Ders sınavı ne zaman?

AUZEF MEZUNİYETE 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

Mezuniyete Üç Ders Sınavı 11 Eylül 2022 Pazar günü saat 15:00'de yapılacaktır. Bu sınava aşağıdaki durumda olan öğrencilerimiz girebilecektir:

(1) Yaz okulunu tamamlayan,

(2) 24 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Mezuniyete Üç Ders Sınavına giremeyen ve/veya sınavda başarısız olan,

(3) Stajı/Yaz Okulu devam eden öğrencilerimiz 01 Eylül 2022 tarihine kadar bu işlemlerini tamamlamaları kaydıyla sınava girebileceklerdir.

(4) Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyete Üç Ders Sınavına katılmayan veya katılamayanlar için ayrı bir mazeret sınavı yapılmaz.

(5) Yalnızca belirtilen tarihler ve başvuru adresi üzerinden yapılan sınav başvuruları kabul edilecektir. Farklı kanallar üzerinden (posta, e-posta, çözüm merkezi, dilekçe vs.) yapılan sınav başvuruları geçersiz olup kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

aksis.istanbul.edu.tr adresi üzerinden 24 Ağustos 2022 Çarşamba saat 11:00'den 01 Eylül 2022 Perşembe saat 17:00'ye kadar başvuru yapılabilir. Başvuru esnasında sınav merkezi seçilmelidir.

KİMLER SINAVA GİREBİLİR/GİREMEZ?

(1) Programındaki eğitimini tamamlamış, mezuniyet için tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, Mezuniyete Üç Ders Sınavına girebilir.

(2) Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden Mezuniyete Üç Ders Sınavına girebilir.

(3) Öğrencilerin en son girdikleri Mezuniyete Üç Ders Sınavından aldıkları not(lar) geçerli olur. Zorunlu staj/uygulama veya ödev dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler Mezuniyete Üç Ders Sınavına giremez.

(4) Zorunlu staj/uygulama veya ödev dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler Mezuniyete Üç Ders Sınavına giremez.

(5) 24 Temmuz 2022'de düzenlenmiş olan sınava giren ve girdiği derslerden başarılı olan öğrencilerin söz konusu derslerden 11 Eylül 2022'de düzenlenecek olan sınava girmesine gerek yoktur. Sadece başarısız olunan derslerden sınava girilebilir.