AUZEF sınav giriş ekranı: Final sınavları bitti mi?

AUZEF final sınavları için verilen sürede geri sayım başladı. AUZEF final sınavları online olarak yapılıyor. Derslerin 14 haftalık içeriklerinden oluşturulan 30 adet sınav sorusu için toplamda 30 dakika süre veriliyor. Sınav süresi tamamlandığından devam edilen dersin sınavı otomatik olarak sonlanıyor. Sınavlar, 10 Temmuz'da başlamıştı.

10 Temmuz'da başlayan AUZEF final sınavları için geri sayım sona eriyor. Yeni tip koronavirüs salgını nedeni ile AUZEF ara sınavları online olarak yapılmıştı. İstanbul Üniversitesi, AUZEF final sınavları hakkında yaptığı açıklamada final sınavlarının da online olarak yapılacağını duyurdu. Sınavda, öğrencilere sınavda çoktan seçmeli 20 soru soru yöneltiliyor ve toplamda 30 dakika veriliyor. 

AUZEF FİNAL SINAVI NE ZAMAN BİTİYOR?

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi bitirme sınavları 10-20 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler arasında sınavlar 24 saat erişime açık olacak. Buna göre AUZEF sınavları bugün sona eriyor.

AUZEF FİNAL SINAVI GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

AUZEF FİNAL SINAVI NASIL OLACAK?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) final sınavları hakkında bilinmesi gerekenleri yazılı olarak açıkladı. Buna göre;

-Bitirme (Final) sınavında her bir ders için öğrencilere süresi 30 dakika olan, çoktan seçmeli 20 adet soru yöneltilecektir.

AUZEF finaller ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nereden sorgulanır?

-Sınava başladıktan sonra ekranda ilgili derse ait bir soru ve o soruya ait cevap şıkları gösterilecektir. Soruyu cevaplamak için cevap şıklarından birini işaretleyip “Cevapla ve Sonraki Soru” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Soruyu boş bırakmak isterseniz “Soruyu Boş Bırak” seçeneğini seçerek de sıradaki soruya geçebilirsiniz. Sıradaki soruya geçtikten sonra kontrol veya düzeltme amacıyla önceki soruya/sorulara kesinlikle dönülemez.

-Sınavın herhangi bir anında “Sınavı Bitir” butonuna basmanız halinde karşınıza bir uyarı ekranı gelecektir. Bu ekrandaki “Sınavımı Bitirmek İstiyorum” butonunu da onaylarsanız sınavınız sonlandırılır. Böyle bir durumda bir daha hiçbir koşulda ilgili dersin sınavına tekrar girilemez ve herhangi bir koşulda yeni bir sınav hakkı tanınamaz.

-Sınav süresi tamamlandığında devam etmekte olduğunuz dersin sınavı otomatik olarak sistem tarafından sonlandırılır. Bu durumda sınav sonlandırılıncaya kadar sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirme sırasında dikkate alınır.

-Bitirme (final) sınav soruları derslerin 14 haftalık içeriklerinden oluşturulmuştur.

-Bitirme (Final) sınavında derslerden aldığınız notlar başarı notunuzu %75 oranında etkileyecektir.