AUZEF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak? AUZEF mezuniyete 3 ders sınav başvuru tarihleri

AUZEF öğrencilerinin beklediği mezuniyete 3 ders sınavı ile ilgili detaylar belli oldu. AUZEF mezuniyete 3 ders sınav tarihi ve başvuru tarihleri açıklandı. Mezuniyete üç ders sınavına aranan şartları taşıyan öğrenciler başvuruda bulunabiliyor. Sınav başvurusu, aksis.istanbul.edu.tr web adresinden yapılacaktır.

AUZEF tarafından yapılacak mezuniyete 3 ders sınavı ile ilgili duyuru yayımlandı. Mezuniyete üç ders sınavına girmek isteyen öğrencilerin aranan koşulları sağlaması halinde http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Stajını veya uygulama dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler mezuniyete üç ders sınavına giremiyor.

AUZEF 3 DERS SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sınav için başvurular 22.08.2020-24.08.2020 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınav başvurusu, aksis.istanbul.edu.tr web adresinden yapılacaktır. Başvuru sistemi 22.08.2020 saat 11:00’den 24.08.2020 saat 17:00’a kadar aktif olacaktır.

Yalnızca belirtilen tarih ve web adresi üzerinden yapılan mezuniyete üç ders sınav başvuruları kabul edilecektir. Farklı kanallar üzerinden (posta, çözüm merkezi, dilekçe vs.) yapılan sınav başvuruları kabul edilmeyecektir.

AUZEF 3 DERS SINAVI NE ZAMAN?

Mezuniyete Üç Ders Sınavı, 29-30 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleşecektir. Mezuniyete Üç Ders Sınavına girme hakkı kazanan öğrenciler https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden AKSİS kullanıcı bilgileri ile sisteme giriş yapıp sınavlarını gerçekleştirebileceklerdir.

Halen cezaevinde/tutukevinde olup mezuniyete üç ders sınavına girme hakkı olan öğrencinin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılır. Hükümlü/tutuklu öğrencilerin Mezuniyete Üç Ders Sınavları hakkında ayrıca duyuru/bilgilendirme yapılacaktır.

AUZEF SINAVI HAKKINDA

Programındaki eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir. (Lisans öğrencileri 8. yarıyılı, ön lisans öğrencileri 4. yarıyılı tamamlamış olmalıdır.)

Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir. DC, DD harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına başvuran öğrenciler, çevrimiçi (online) sınav sisteminde sınavı başlatıp soru onaylama işlemini yapmamaları durumunda başarısız sayılacaktır.

Öğrencilerin en son aldıkları (mezuniyete üç ders sınavından) not geçerli olur.

Stajını veya uygulama dersini tamamlamayan/başarılı olamayan öğrenciler mezuniyete üç ders sınavına giremez.

Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır. Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine katılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun mezuniyete üç ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.