ATA AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak? ATA AÖF yaz okulu sınavı 2020 ne zaman yapılacak?

ATA AÖF Yaz okulu, güz ve bahar yarı yılları dışında ayrı bir yarıyıl olmayıp bahar yarıyılının devamı niteliğindedir. Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabiliyor. Öğrenciler, yaz okulunda açılan önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları derslerinden en çok beş derse kayıt yaptırabiliyor. Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlı olup, katılmak isteyen adaylar kayıtlarını tamamladı. Peki, ATA AÖF yaz okulu sınavları online mı olacak?

ATA AÖF yaz okulu ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. ATA AÖF tarafından yapılan duyuruya göre yaz okulu kayıt işlemleri öğretim ücretinin ödenmesi ve ders seçimi ile gerçekleşti. Ders seçimi 04.08.2020 – 11.08.2020 tarihleri arasında yapıldı. Peki, ATA AÖF yaz okulu sınavları online mı olacak?

ATA AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

ATA AÖF yaz okulu sınavı Eylül ayı içerisinde yapılacak. Tam tarihin açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

ATA AÖF YAZ OKULU SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Yaz okulu sınavları pandemi şartlarının elvermesi hâlinde yüz yüze, aksi takdirde online (çevrimiçi) olarak yapılacaktır. Yaz okulunda yapılacak sınavlar, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilir. Yaz okulunda başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100’dür.

Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak her ne sebeple olursa olsun sınavlara katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

ATA AÖF YAZ OKULU HAKKINDA

Uygulama eğitiminin dönem içerisinde alınmış olması ve ara sınav (vize) notunun oluşması şartı ile yarıyıl sonu (final) veya bütünleme sınavında başarısız olunması durumunda; Sosyal Hizmet Lisans ve Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama programlarının müfredatında yer alan Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri, yaz okulunda alınabilir.

Öğrenciler, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders alamazlar.

Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir. Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimi ile ilgili değişiklik talepleri dikkate alınmaz.

Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alıp başarısız olduğu (FF harf notu aldığı) ve/veya hiç almadığı derslerden en fazla 5 (beş) ders seçebilirler.

AÖF yaz okulu sınavı online mı olacak? Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu sınavı duyurusu