ATA AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı? ATA AÖF yaz okulu başvuru ücreti ne kadar?

ATA AÖF yaz okulu başvuruları dün itibarıyla başladı. Yaz okulunda eğitim almak isteyen öğrenciler, ücretlerini yatırdıktan sonra ders seçimi yapabilecek. Bir öğrenci, aynı dönem yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamayacak. Peki, ATA AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı? ATA AÖF yaz okulu başvuru ücreti ne kadar? Haberimizin içerisinden ATA AÖF yaz okulu başvurusuna dair detaylara ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF yaz okulu başvuru ücreti belli oldu. Dün başlayan ödemelerin ardından öğrenciler ders seçimlerini yapabilecek. Ödemeler, belirtilen bankalar üzerinden gerçekleşecek. Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla 5 ders seçimi yapabilecek. ATA AÖF yaz okulu kayıtları başladı mı? ATA AÖF yaz okulu başvuru ücreti ne kadar? İşte ATA AÖF OBS giriş ekranı ve detaylar...

ATA AÖF YAZ OKULU BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Yaz okulu öğretim ücreti, alınan ders sayısından bağımsız olarak, 250 TL'dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yaz okulu öğretim ücreti 500 TL'dir.

Yaz okulunda alınacak öğretim ücreti, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim ücreti dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır. Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilere herhangi bir nedenle öğretim ücreti iadesi yapılmaz.

ATA AÖF OBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencilerimiz yaz okulu öğretim ücreti ödemelerini, T.C. kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankası şubeleri ya da internet bankacılığı üzerinden yapabileceklerdir. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2020-2021 Öğretim Yılı yaz okulu öğretim ücreti ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Ders seçimi 26.07.2021 – 09.08.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yaz okulu öğretim ücreti ödemeleri 26.07.2021 tarihinde yaptıktan sonra ders seçimini 02.08.2021 – 09.08.2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

ATA AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla toplam 5 (beş) adet ders alabilirler. Bu dersler, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alınıp başarısız olunan (FF harf notlu) ve/veya ilk defa alınacak derslerden sadece yaz okulunda olmak üzere, takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) seçebilirler.

Yaz okulu sınavları 12 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

Yaz okulunda yapılacak sınavlar, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilir. Yaz okulunda başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.