ATA AÖF yaz okulu için bekleyiş sürüyor

ATA AÖF öğrencileri için final sınavlarının ardından bütünleme sınav dönemi devam ediyor.

Bütünleme sınavlarının da başarısız geçmesi sonucunda özellikle bu yıl mezun olacak olanlar yaz okulu ile kalan derslerini vermek istiyorlar. 

ATA AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak? Atatürk Üniversitesi OBS giriş ekranı!

ATA AÖF YAZ OKULU AÇILACAK MI?

ATA AÖF final sınavları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Öğrenciler bütünleme sınavlarına girmeye devam ediyorlar. Bütünleme sınavında veremedikleri derslerin ise bir sonraki yıla kalmasını istemiyorlar. Özellikle bu yıl mezun olacak olanların yaz okulu talebi bu konuda daha da belirgin.

ATA AÖF yaz okulunun açılıp açılmayacağı henüz netleşmedi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı konuya ilişkin duyuru yayınlamış ve yaz okulu ile ilgili değerlendirmelerin nihayete ermesi için bütünleme sınavlarının tamamlanması gerektiği yönünde ifadeler kullanmıştı. Rektör Çomaklı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde;

"Değerli Açıköğretim Fakültesi öğrencileri;

Uzun süredir yaz okulu ile ilgili taleplerinizi görüyorum. AÖF bahar yarıyılı bütünleme sınav sonuçlarının ilan edilmesinden sonra, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlangıcına kadar kalan sürenin; yaz okulu hazırlığı, kayıtlar, eğitim-öğretim süresi, sınavlar, ... vb. süreçler için yeterli olup olmayacağı hususları değerlendirilmektedir.

Bu değerlendirmeler sonucunda AÖF öğrencileri için yaz okulu açılıp açılmayacağına dair nihai kararımızı buradan sizlerle paylaşacağım.

Sevgiler..."