ATA AÖF üç ders sınav soruları erişime açıldı mı? ATA AÖF üç ders soru ve cevapları yayınlanacak mı?

Dün binlerce ATA AÖF öğrencisi mezun durumuna gelebilmek için ATA AÖF üç ders sınavına girdi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınavlarından sonra ATA AÖF mezuniyet üç ders sınavı tamamlandı. Sınava giren öğrenciler ATA AÖF üç ders sınav soruları erişme açılacak mı? ATA AÖF üç ders soru ve cevapları yayınlanacak mı? sorularına yanıt arıyorlar. ATA AÖF üç ders sınavı hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık. İşte tüm detaylar...

ATA AÖF üç ders sınav soruları erişme açılacak mı? ATA AÖF üç ders soru ve cevapları yayınlanacak mı? sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor. Dün mezuniyet üç ders sınav heyecanı yaşandı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınavlarından sonra gerçekleştirilen ATA AÖF mezuniyet üç ders sınavı saat dün yapıldı.. ATA AÖF öğrencileri mezun olabilmek için ter döktü..

ATA AÖF ÜÇ DERS SINAV SORULARI ERİŞME AÇILACAK MI? 

ATA AÖF üç ders soru ve cevapları yayınlanacak mı? sorusuna henüz resmi bir açıklama yapılmadı. ATA AÖF üç ders sınav soruları erişme açıldığı takdirde haberimizin içerisine eklenecek. 

ATA AÖF ÜÇ DERS SINAVI NEDİR?

Mezuniyet Üç Ders Sınavı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Kurulunun belirlemiş olduğu aşağıda verilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir. 

Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.

Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur.

Mezuniyet Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi/ara sınav notu ile Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir (final ve bütünleme sınavlarında olduğu gibi). Öğrencinin harf notları; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Esasları çerçevesinde, dersin ilgili dönemdeki dönem sonu sınavı sonuçlarına göre daha önce oluşmuş olan harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.

Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyet Üç Ders Sınavına katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

Mezuniyet Üç Ders Sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri, bu derslerin bulundukları yarıyılda ders kaydı yaparak almak zorundadırlar.

MEZUNİYET ÜÇ DERS SINAVININ YAPILACAĞI SINAV MERKEZLERİ ŞUNLARDIR;

Adana

Ankara
Antalya
Bursa
Diyarbakır
Erzurum
Kocaeli
Gaziantep
İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
İzmir
Konya
Samsun
Trabzon
Van

ATA AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasıl uygulandığı ile ilgili.

Ders Başarı Notunun Hesaplanmasında:
a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.

b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde  ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması

Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi değeri ile o dersin başarı notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen ağırlık katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi değerine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.

Harf Notu Ağırlık Katsayısı

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsız

AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır.