2023 ATA AÖF bütünleme sınav giriş belgesi yayınlandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman yapılacak?

Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınav sonuçların açıklanmasının ardından gözler bütünleme sınav tarihlerine çevrildi. Üniversite eğitimini açıktan devam eden öğrencilerin yakından takip ettiği 2023 ATA AÖF sınav tarihi ve giriş belgesi ile ilgili detayları belli oldu. Peki ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman, sınav giriş belgesi yayınlandı mı?

ATA AÖF 2023 bütünleme sınav giriş belgesi ve sınav tarihleri merak konusu oldu. Final sınavında düşük not alan açıköğretim öğrencilerin ATA AÖF bütünleme sınavları heyecanla bekleniyor. İnternet aramalarında araştırılan "2023 ATA AÖF bütünleme sınav tarihi ne zaman, sınav giriş belgesi yayınlandı mı?" soruların yanıtları ile ilgili detayları bu haberimizde derledik.

ATA AÖF final sınavı 7 - 8 Ocak tarihlerinde düzenlendi. Sınavda başarılı olamayan adaylar ise ATA AÖF bütünleme sınav tarihini akademik takviminden görüntülüyor.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

ATA AÖF bütünleme sınavı üç oturum halinde olacak. Sınavlar ise 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde olacak.

ATA AÖF SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ATA AÖF sınav giriş yerleri henüz Atatürk Üniversitesi tarafından açıklanmadı. Sınav giriş belgelerinin bu hafta içerisinde açıklamış olması bekleniyor.

Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesinin sınav günü öğrencilerin yanında bulundurması zorunludur.

Sınav giriş belgesinin üzerinde sınava katılacak adayın fotoğrafı, sınavın yapılacağı okulun adı-adresi, salon ve sıra numarası ile birlikte sınav giriş belgesi yer almaktadır.

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

ATA AÖF sınav giriş belgesi, ataaof.edu.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, öğrenci şifresi ve numarasıyla birlikte sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini sorgulayarak çıktısını alabilirler. Dileyen adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile birlikte sınav yerlerini sorgulayabilir.

ATA AÖF SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

ATA AÖF bütünleme sınavları, dönem sonu (final) sınavları yerine geçmektedir. Dolayısıyla not ortalamasına %70 etki edecektir. Sınava katılanların not ortalaması ara sınav ve telafi sınavı ortalamasıyla hesaplanacak.

Sınavlarında öğrencilere toplam 20 soru sorulur. Bu soruların yanıtlanması için adaylara verilen süre ise 30 dakikadır