ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? 2021 ATA AÖF bütünleme sınavı online mı olacak?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin geçtiğimiz gün açıklanan final sınav sonuçların ardından gözler bütünleme sınavlarına çevrildi. Notları düşük olan öğrenciler ''ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? 2021 ATA AÖF bütünleme sınavı online mı yoksa yüz yüze mi olacak?'' soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ATA AÖF bütünleme sınav takvimi

ATA AÖF 2021 yılı güz dönemi bütünleme sınavı için geri sayım sürüyor. 2021 ATA AÖF final sınavlarını geride bırakan ve bütünlemeye kalan öğrenciler, bütünleme sınavı ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Bütünleme sınavından alınan puan finalde alınan sınav notunun yerine geçiyor ve dönem sonu not ortalamasını % 70 oranında etkiliyor.

Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavı üniversite öğrencilerinin yıl içi sınavı ve final sınavlarından aldıkları puanlar ile derslerinden başarısız olan öğrencilere ya da mazeretleri sebebi ile final sınavına giremeyen, mazeretini belgeleyemeyen öğrencilere dersten geçmek için bir sınav hakkı daha veren sınav adıdır. Bütünleme sınavı çok öğrenci tarafından da ‘Büt’ olarak tabir edilmektedir.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi(ATA) Güz Yarıyıl Sınavı 4-15 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleşti. Sonuçlar ise 25 Ocak 2021 tarihinde açıklandı.

ATA AÖF bütünleme sınavı 8-9 Şubat 2021 tarihlerinde online gerçekleştirilecek.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI ONLINE MI?

Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştiriliyordu. Ancak koronavirüs salgını nedeni ile bu sene ATA AÖF bütünleme sınavı online olarak gerçekleşecek.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NEDİR?

Bütünleme sınavı, doğrudan sınıf geçemeyen öğrencilerin bütünlemeye kaldıkları derslerden girdikleri, genellikle yaz dinlencesi sonlarında yer alan sınav oluyor. ATA AÖF'te bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

FF SINIRINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Başarısız ders notu olan FF sınırında değişikliğe gidildi. Önceki dönemde 30 olan geçme sınırı 35’e yükseltildi. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30’dan 35’e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir.

ATA AÖF BAHAR DÖNEMİ TAKVİMİ

ATA AÖF bahar dönemi ders kayıtları 8-15 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacak.

Mazeretli ders kayıtları 16-22 Şubat'ta yapılacak.

Bahar dönemi dersleri 15 Şubat-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında işlenecek.

ATA AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ

ATA AÖF bahar dönemi vize sınavı 3-4 Nisan 2021 tarihlerinde yüz yüze yapılacak.

Bahar dönemi final sınavı 22-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.Bahar dönemi bütünleme sınavı 26-27 Haziran'da uygulanacak.

ATA AÖF 2020-2021 yılı mezuniyet üç ders sınavı 25 Temmuz'da yapılacak.