ATA AÖF bütünleme sınavı 2021 ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF bütünleme sınav tarihi açıklandı. Atatürk Üniversitesi sınavların online olarak yapılacağını duyurdu. 09.00 ile 22.00 saatleri arasında yapılacak olan bütünleme sınavı 20 sorudan oluşacak ve toplamda 30 dakika süre verilecek. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavı 2021 ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edilen tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF bütünleme sınavı ile ilgili duyuru yayımlandı. Binlerce öğrenci sınavlara katılım sağlayacak. 28 Haziran Pazartesi günü başlayan ATA AÖF bütünleme sınavı online olarak yapılacak. Her ders için 20 sorunun sorulacağı sınavda 30 dakika süre tanınacak. ATA AÖF bütünleme sınavı 2021 ne zaman? ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI 2021 NE ZAMAN?

ATA AÖF bütünleme sınavı 28 Haziran - 03 Temmuz 2021 tarihleri arasında, her gün 09.00 ile 22.00 saatleri arasında öğrencilerin erişimine açık olacak. Sınav https://esinav.ataaof.edu.tr/adresini kullanarak doğrudan ulaşılacak.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları açıklanmadı. Sonuçlar, sınav bitiminin ardından Atatürk Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden duyurulacak.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV KURALLARI NELER?

ATA AÖF bütünleme sınav kurallarını yayımladı. İşte merak edilen detaylar:

Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde "SINAVI BİTİR" butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Sınav ekranında önceki sorulara ve boş bıraktığınız sorulara tekrar geri gitmek engellenmiştir. Bir soruyu cevapladıktan ya da "boş bırak" seçeneğini işaretledikten sonra "Sonraki" butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz.

İnternetin kesilmesi durumunda "İnternet bağlantınızda sorun yaşanmaktadır. Sınava devam edebilmek için lütfen internet bağlantınızı kontrol ediniz." uyarısı verilir ve soru ilerlemesi durdurulur. Böyle bir durumda internet bağlantınızı kontrol ederek veya internet bağlantısı olan bir cihazdan giriş yaparak sınava kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sınav soruları kişiye özel olacak şekilde soru bankasından rastgele çekilecektir. Buna rağmen kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları ("boş bırak" seçeneği dâhil) gösterilecektir. Bir soru görüldükten sonra, doğru olduğunu düşündüğünüz şıkkı ya da "boş bırak" seçeneğini işaretleyerek diğer soruya geçebilirsiniz. İşaretleme yapılmadan bir sonraki soruya geçilemeyecektir. Her bir öğrencinin karşısına çıkacak olan soru dizilimi ve cevap şıkları farklı olacaktır.

Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb.), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya "SINAVI BİTİR" butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir. Kullanacağınız tarayıcının güncel olduğundan emin olunuz. Sınava başlamadan önce tarayıcınız üzerinden "Ctrl+Shift+Delete" tuş kombinasyonunu kullanarak tüm tarayıcı verilerini temizleyebilirsiniz, ayrıca sınav esnasında tarayıcı kaynaklı bir problem yaşamanız durumunda Ctrl+F5 ile sayfanızı yenileyebilirsiniz.

Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Online bütünleme sınavı notunun başarı notuna katkısı %70 oranındadır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde 4 (dört) yanlış cevap 1 (bir) doğru cevabı götürmektedir.

Sınav dönemi boyunca deneme sınavlarına erişim olmayacaktır.