ATA AÖF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF 3 ders sınavları 28 Temmuz'da yapıldı. Mezuniyet üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yer alıyor. Online olarak yapılacak 3 ders sınavlarına 08.00 - 20.30 arasında girilebildi. Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyet Üç Ders Sınavına katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmayacak.

ATA AÖF 3 ders sınavı için geri sayım sona erdi. Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek bulunmuyor. Sınav sistemi 28 Temmuz günü saat 08.00 - 20.30 arasında açıldı. Mezuniyet üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yer aldı. 

ATA AÖF 3 DERS SINAV GİRİŞ EKRANI

ATA AÖF 3 DERS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ATA AÖF 3 ders sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sonuçlar açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

ATA AÖF 3 DERS SINAVI DUYURUSU

1. 28 Temmuz 2020 Salı günü 08.00 - 20.30 saatleri arasında online olarak yapılacak mezuniyet üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yayımlanmıştır. Kontrol için https://obs.atauni.edu.tr/ adresine tıklayınız.

Sınav sistemine https://esinav.ataaof.edu.tr/ adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz.

2. Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar yarıyıllarında toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ders kaydı yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir.

3. Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.

4. Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur.

5. Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir.

6. Mezuniyet Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi/ara sınav notunun %25’i ve Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun %75’i (Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri için vize notunun %60'ı, Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun ise %40'ı) alınarak belirlenir. Öğrencinin harf notları; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Esasları çerçevesinde belirlenir.

7. Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyet Üç Ders Sınavına katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

8. Mezuniyet Üç Ders Sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri, bu derslerin bulundukları yarıyılda ders kaydı yaparak almak zorundadırlar.

9. Ceza infaz kurumlarında bulunan öğrencilerden, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı bütünleme sınavı sonrasında mezuniyet üç ders sınavına girmeye hak kazananların sınavları, Fakültemizce belirlenecek sınav merkezlerinde bulunan kapalı ceza infaz kurumlarında yüz yüze yapılacaktır. Konuya dair gerekli bilgilendirmeler Fakültemizce bilahare yapılacaktır.