2020 İkinci ara tatil kaç gün sürecek, uzatıldı mı?

Nisan ayında yapılacak ikinci ara tatili tarihi öğrenciler tarafından merak ediliyor. “Ara tatil ne zaman olacak?” sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla öğrencilerin yazın yaptığı tatili 13 haftadan 11 haftaya indirdi. Kasım ve Nisan ayında 1'er hafta tatil yapacak öğrenciler yazın okula çok fazla ara vermeyecek ve kopma yaşamayacak. Peki, ikinci ara tatil tarihi ne zaman? İşte MEB ara tatil tarihleri!  

NİSAN 2020 ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tatil takviminde yer alan bilgiye göre 2020 yılında uygulanacak ikinci ara tatil 6 – 10 Nisan tarihleri arasında olacak. Böylece öğrenciler 3 Nisan Cuma günü ile 13 Nisan Pazartesi günü arasında toplamda 9 gün tatil yapmış olacak.

OKULLAŞMA VE DEVAMSIZLIĞA YÖNELİK PROJE HAZIRLANACAK

Bakanlık, okullarda her kademede devamsızlık oranlarını düşürmek için bu yıl da çalışmalarına devam edecek.

MEB, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, devamsızlık oranları en fazla olan 10 şehirde, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışanlar, kurum müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmen ve velilerden devamsızlığın nedenlerine yönelik bilgiler toplamıştı. Bu çerçevede, saha ziyaretleri sonrası elde edilen bulgular doğrultusunda rapor hazırlandı.

Bakanlık söz konusu rapor çerçevesinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılına ait verileri kapsamlı şekilde inceleyecek. Okullaşma ve devamsızlığa yönelik proje hazırlanacak. Bakanlığın öğrenci ve veli bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da sürdürecek. Devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terkleri konularında farklı eylem planlarının geliştirilmesine yönelik çalışmaların başlatılması da planlanıyor.