Okullar bugün açıldı mı? Ara tatil bitti mi?

İkinci dönemin ara tatili 11 Nisan Pazartesi günü başlamıştı. Hafta sonu tatilleri ile birlikte toplam 9 gündür tatilde olan milyonlarca öğrenci için yaz tatili öncesi bir de Ramazan Bayramı tatili bulunuyor. Peki, ara tatil bitti mi? Okullar bugün açıldı mı?

11 Nisan'da başlayan ara tatille ilgili aramalar hız kazandı. İkinci dönemin ara tatiline çıkan 18 milyon öğrenci için ders zili çalacak. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler eğitim öğretime kaldığı yerden devam edecek. Vatandaşlar ise "Ara tatil bitti mi? Okullar bugün açıldı mı?" sorularının yanıtını merakla araştırıyor. İşte detaylar...

OKULLAR BUGÜN AÇILDI MI?

11-15 Nisan 2022 tarihlerinde uygulanan ara tatil sona erdi. Öğrenciler için ders zili 18 Nisan Pazartesi (bugün) çalacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. 1 Mayıs arefe günü idrak edilecek ancak Pazar gününe denk geldiği için öğrencilere bir etkisi olmayacak.

Bayram tatili 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü sona erecek. Herhangi bir uzatma kararı alınmazsa 5 Mayıs 2022 Perşembe günü ders zili tekrar çalacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2021-2022 Eğitim Öğretim döneminin 2. dönem karneleri 17 Haziran 2022 Cuma günü verilecek.