AÖL 2020 cevap anahtarı açıklandı mı? Açık Lise ders geçme notu kaç?

Milli eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen AÖL sınavlarının 2 oturumu dün yapıldı. Sabah saat 09.30'da başlayan AÖL sınavın ilk oturumu yapılırken 14.00'da da ikinci oturum gerçekleşti. Sınavdan çıkan adaylar AÖL cevap anahtarına MEB'in resmi sayfası üzerinden bakabilecek.

Açık Öğretim Lisesi sınavlarının ilk iki oturumu dün düzenlendi. Binlerce AÖL öğrencisi sınav soru cevap anahtarlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden yayınlanacak. AÖL sınavına giren adaylar yeterli puanları aldıkları taktirde lise diploması alabiliyor. Açık lise sınavlarında geçme notu ise 45 olarak belirlendi.

AÖL SORU CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

AÖL soru ve cevap anahtarları henüz yayınlanmadı. Soru cevap anahtarı MEB'in resmi sayfası üzerinden açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri,

Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri,

Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.