AÖL sınav sonuçları 2019 açıklandı.. AÖL 1.dönem sonuçları sorgulama sayfası haberimizde..

AÖL sonuçları açıklandı mı? sorusu arama motorunda yoğun olarak aranıyor. 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde yapılan Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları için sonuçlar heyecanla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı düzenlenen AÖL sınavları Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Açık Öğretim Lisesi'nin sitesinden yayınlandı. AÖL 1.dönem sonuçları sorgulama sayfası haberimizde..

AÖL sonuçları açıklandı mı? sorusu açık lise sınavlarına giren öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Eeğitimi açık öğretim lisesinden devam ettiren öğrenciler  7-8 Aralık'ta sınavlara girdi. Değerlendirme sürecinin tamamlanmsının ardından sonuç bilgileri, kurumun resmi internet sitesi üzerinde bulunan öğrenci giriş ekranından öğrenilebiliyor. AÖL sonuçları açıklandı mı? sorsunun yanıtı haberimizde..

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SONUÇLARI 2019 AÇIKLANDI  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan AÖL 1. Dönem sınav sonuçları açıklandı.  AÖL sınav sonuçlarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden giriş yapılarak erişim sağlanıyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık Öğretim Lisesi Üçüncü dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Açık Öğretim Lisesi'nin sitesinden yayınlanacak.

Bu siteye erişim sağlayan öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmeyecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL İTİRAZ EDİLİR?

1- Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

2- Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18adresinden ulaşabilirsiniz.

AÖL HAKKINDA

1992 yılında kurulan Açık öğretim liseleri örgün eğitimdeki genel liselerin program içeriklerini kullanır. Uzaktan eğitim alınan AÖL’de yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. AÖL’ün eğitim süresi 4 yıldır (8 dönem) Açık Öğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur. Öğrenciler çalışma takviminde belirtilen zamanlarda her dönem (yılda 2 kez) internet üzerinden kayıt yenilemek zorundadır. Ayrıca eğitimin içeriği ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından şu açıklama yapılmıştır; “Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır.”