Açıköğretim Lisesi sınav yerleri belli oldu! AÖL sınav giriş belgesi 2020 nasıl alınır?

AÖL sınav yerleri adayların sınav sorularını nerede yanıtlayacaklarını gösterecek. 4-5 Temmuz tarihinde yapılması planlanan sınavlar koronavirüs engeline takılmıştı. Güncel tarihler ise 25-26 Temmuz olarak belirlendi. Açık lise sınav giriş belgesi dökümleri de sınava az bir süre kala açıklanıyor.

İlk belirlenen takvime göre AÖL sınavlarının 4-5 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle sınav tarihleri 25-26 Temmuz olarak değiştirildi. AÖL sınav giriş belgesi de sınav az bir süre kala erişime açılıyor. Giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmıyor.

AÖL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan AÖL için sınav yerleri belli oldu. Açık Lise sınav giriş belgesi almak için öncelikle aşağıdaki linke tıklanıyor. Açılan sayfada en üstte bulunan “Sisteme Giriş” bölümünden “Öğrenci Girişi” sekmesine tıklanıyor. Yine açılan sayfada sağ tarafta yer alan “Güvenlik Kodu”, “Öğrenci Numarası” ve “Şifre” bölümlerini eksiksiz olarak girdikten sonra bu sayfa üzerinde giriş belgesi yazdırılabiliyor.

AÖL SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınav sonuçlarının 17 Ağustos tarihinde erişime açılması bekleniyor.

SINAV İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.