AÖL sınav sonuçları merakla bekleniyor

Açık öğretim lisesi sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. AÖL sınavları 31 Mart Cumartesi ve 1 Nisan Pazar günü yapıldı. Cevap anahtarlarındaki bir hatadan dolayı bazı sınavlar bir hafta sonraya ertelendi.

AÖL sınavları 31 Mart Cumartesi ve 1 Nisan Pazar günü yapıldı. Cevap anahtarlarındaki bir hatadan dolayı bazı sınavlar bir hafta sonraya ertelendi. Telafi sınavları 21 Nisan Cumartesi saat 09.30’da yapıldı. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçları beklemeye başladılar.

AÖL GİRİŞ EKRANI

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınavı geçtiğimiz dönemde 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilmiş, sınav sonuçları 26 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu yılki takvimde sonuçların 20 Nisan'da erişime açılacağı bildirilmişti. Daha önce 20 Nisan olarak belirlenen AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. AÖL iş takvimine baktığımızda iş takvimi güncelleme sebebi ile açılamıyor. İş takvimi güncellemesi yapıldığında AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli olacak. Tarih belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacaktır.

Sınav  sonuçları  internet ortamında  “www.aol.meb.gov.tr”  adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÇIK LİSE SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir.

Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.