AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 MEB AÖL açık lise sınavları sona erdi mi?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. AÖL sınavlarına giren öğnecinler 2022 AÖL sınavların sona ereceği tarih ile sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 2022 MEB AÖL açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sınavlar sona erdi mi?


AÖL açık lise AÖL sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. AÖL sınavları ise 9 Aralık tarihi itibariyle başladı. Sınava giren adayların yakından takip ettiği "AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, MEB sınav takvimi nasıl, sınavlar ne zaman hangi tarihte sona erecek?" soruların yanıtları haberimizde.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan sınav takvimi daha önce açıklanmıştı.

Buna göre; AÖL sınavları, 9 Aralık 2022 tarihi saat 09.30 ile 20 Aralık 2022 tarihi saat 23:59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılmaktadır. Sınavlar 20 Aralık'ta sona erecek.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönem yapılan sınavların sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı.

Yukarıdaki bilgiler esas alındığında AÖL sınav sonuçlarının Ocak ayının ilk haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

AÖL sınav sonuçların açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan öğrenciler, T.C kimlik numarası bilgileri ile AÖL Bilgi Yönetim Sisteminden sorgulama yapabilecekler