AÖL kayıt yenileme 2021 nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihi ne zamana kadar uzatıldı?

AÖL kayıt yenileme tarihi hakkında araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar için ilk kayıtlar, 6 Eylül'de başladı. Kayıt tarihlerini kaçıran adaylar AÖL kayıt yenileme 2021 nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihi ne zamana kadar uzatıldı? gibi sorulara yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

AÖL kayıt yenileme tarihini kaçıranlar, AÖL kayıt yenileme 2021 nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme tarihi ne zamana kadar uzatıldı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Lise eğitimini dışarından tamamlamak isteyen kişiler MEB tarafından düzenlenen AÖL sınavlarına katılıyor. Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHİ UZATILDI MI?

AÖL kayıt yenileme tarihleri 15 Ekim'e kadar uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sınavları için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi için 6 Eylül 2021 tarihinden 8 Ekim 2021 tarihi mesai bitimine kadar; Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi için 6 Eylül 2021 tarihinden 1 Ekim 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılması İlgi Makam Oluru ile uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

AÖL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL KAYIT YENİLEME 2021 NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle işlem yapmayacak. Eksik belge ve bilgiyle ilk kayıt alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür. Yeni kayıt süresince eksik evrakları tamamlamayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, eksik evrak veya eksik bilgi ile almış olduğu öğrencinin ön kaydını ilk kayıt işlemlerinin bitiminden sonra silecektir.

AÖL KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

AÖL kayıtlarını yapacak öğrenciler sınav ücretini yatıracaklar. 2021 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlendi. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden 18 yaşını doldurmamış olanların velileriyle birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvuracaklar.