AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen AÖL sınav tarihleri yeniden düzenlendi. 20 Nisan olarak belirlenen AÖL kayıt yenileme 2020 işlemleri ise ertelenmişti.

 Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama bekliyorlardı.  AÖL kayıt yenileme 2020 işlemlerine dair detaylar ve sınav tarihleri bilgilendirmesi haberimizde...

AÖL KAYIT YENİLEME 2020

AÖL için kayıt yenileme işlemleri il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nden yapılabiliyor.

Öğrencilik durumu “Silik, Donuk veya Aktif” olan öğrenciler arasından, kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış olanların kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor. Dolayısıyla bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne müracaat etmelerine gerek kalmıyor.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılıyor. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin, öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” şeklinde düzenlenerek kayıt yenileme işlemi tamamlanıyor.

Kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra hala kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrenciler ise kayıt yenileme işlemini yaptırmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekiyor. Bu yüzden takibi mutlaka yapılmalıdır.

Aynı zamanda sınav ücreti muafiyeti olanların da (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekiyor. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrenciler, öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeli ve diğer bilgilerini güncellemelidir.

Açık Öğretim Lisesi sistemine giriş şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nden veya 444 06 32 nolu Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) telefonundan alabiliyorlar.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı'nda kayıt yenileme yaptırmak isteyen öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç);

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad), Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilirler.