AÖL yeni kayıt yenileme tarihi açıklandı mı? AÖL kayıt yenileme 2021 ne zaman?

AÖL kayıt yenileme tarihleri yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oluyor. Güz döneminde kayıt yenileyecek ya da ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler, AÖL kayıt yenileme 2021 ne zaman? AÖL yeni kayıt yenileme tarihi açıklandı mı? gibi soruların cevabını merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınava dair takvim yayımlandı. Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

AÖL kayıt yenileme hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınav, açıktan lise okumak isteyen adaylar için büyük kolaylık sağlıyor. AÖL ek sınavlar ise, 27-29 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Yeni dönem için işlemlerini yapmak isteyen adaylar, AÖL kayıt yenileme 2021 ne zaman? AÖL yeni kayıt yenileme tarihi açıklandı mı? gibi sorulara yanıt arıyor.

AÖL KAYIT YENİLEME 2021 NE ZAMAN?

Açık öğretim lisesi 2020-2021 iş takviminde 2021‐2022 eğitim öğretim yılı açık öğretim lisesi 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 31 Ağustos ve 3 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

1. dönem ders seçme güncelleme işlemleri 06 Eylül 2021 ve 8 Ekim 2021 tarihinde yapılacak.

AÇIK LİSE (AÖL) KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır.