AÖL ders seçimi 2022 ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖL sınav tarihleri açıklandı mı?

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri , 27 Aralık ve 28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan duyuruda II. Dönem sınavı Sınav Uygulama Takvimi ne göre sınavlar online olarak gerçekleştirilecek. Peki, AÖL ders seçimi 2022 ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖL sınav tarihleri açıklandı mı?

AÖL ders seçimi yapacak olan kişiler araştırmalarında AÖL ders seçimi 2022 ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖL sınav tarihleri açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı için 2. dönem ilk kayıt ve yeni kayıtları 28 Ocak tarihine kadar yapılacak.

AÖL DERS SEÇİMİ 2022 NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Ders seçme işlemi en geç kayıt yenileme tarihinin son günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar yapılacaktır. AÖL kayıt ve kayıt yenileme işleminin son günü 28 Ocak 2022 olacak. Bu bilgilere göre ders seçimi de 28 Ocak tarihinde sona erecek.

AÖL SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları Mart 2022'de gerçekleştirilecek ve e-sınav şeklinde düzenlenecektir. Sınav hakkında resmi bir tarih verildiği zaman haberimizin içerisinde yer alacaktır.

AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçme işlemi sistemde ,"Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri" menüsü altında yer alan "Ders Seçme İşlemi" seçeneğinden yapılır. Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web adresinde yer almaktadır.

Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

Öğrenciler, öğrencilik durumu "Aktif" olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak "http://aol.meb.gov.tr/" internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders seçimini çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde yapmayan öğrencilerin sınava gireceği dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından atanır ve öğrenciler seçilen bu derslerden sınava girmek zorundadır.