AÖL açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? MEB 2022 AÖL online sınavları ne zaman sona erecek?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) online sınav süreci devam ediyor. Sınava giren adayların heyecanla beklediği AÖL sınav sonuçların açıklanacağı tarih için ise gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelecek açıklamaya çevrildi. Peki AÖL 2022 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, online sınav tarihi ne zaman sona eriyor?


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları sona eriyor. Online olarak gerçekleşen AÖL sınavların ardından sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Söz konusu sınava giren adayların yakından takip ettiği "AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sınav tarihi ne zaman sona eriyor?" sorusunun yanıtı haberimizde.

2022 AÖL SINAVLARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

MEB tarafından 1. dönem açık lise sınavları 9 Aralık'ta başladı ve sınavlar için son gün de 20 Aralık olarak belirlendi.

AÖL 2022 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir zaman paylaşımı gelmedi ancak önceki dönem sınav sonuçları 10 gün içerisinde paylaşılmıştı.

1. DÖNEM AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ?

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sınavlarda kopya girişimi direkt olarak tespit ediliyor. Bu durumda adayın sınavı da geçersiz sayılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine kopya çektiği belirlenen öğrencilerin sınavı iptal edildi.

Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.