Açık öğretim lisesi kayıt yenileme ne zaman? AÖL 3. dönem kayıt yenileme takvimi yayında!

AÖL 3. dönem kayıt yenileme takvimi yayınlandı. 2021-3 dönemine, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme yapabileceklerdir. Açık öğretim lisesi kayıt yenileme ne zaman? Ders seçme işlemleri nasıl yapılacak?

Açık öğretim Lisesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Kayıt Yenileme iş ve işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Buna göre, 2021-3 dönemine, sadece 19.07.2005 tarihi dahil ve öncesi doğumlu öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir. Peki, Açık öğretim lisesi kayıt yenileme ne zaman?

AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2021-3.Dönem kayıt yenileme işlemleri 6 Temmuz 2022 tarihinde başlayıp 18 Temmuz 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

AÖL 3. DÖNEM DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin, ders seçimleri öğrencilere açılmayacak olup; dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak atanacaktır.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ VE ÖDEME İŞLEMLERİ

50 TL kayıt yenileme sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının ATM'lerinden veya ilgili bankaların internet bankacılığını kullanarak yatırabilirsiniz. ATM'lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.