MEB AÖL sınavları online mı olacak? AÖL 1. dönem ve 2. dönem sınavları ne zaman?

Açıköğretim Lisesi aracılığıyla eğitimlerini devam ettiren on binlerce öğrenci, ertelenen AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyorlardı. Açık öğretim sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 1. dönem sınavları hangi tarihte, online mı yapılacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. AÖL sınav takvimi açıklandı.

Aralık ayında yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları koronavirüs tedbirleri sebebiyle ertelenmişti. Ertelenen Açık Lise AÖL 1. dönem sınavları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavların çevrim içi ortamda yapılacağını belirterek, sınav takvimini açıkladı. İşte tüm merak edilenler.. 

AÖL 1. DÖNEM VE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk AÖL sınavların yapılacağı tarih ile ilgili detayları duyurdu;

Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz.

I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021’de

II. Dönem sınavları, 25 Mart’ta başlayacak.

Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.

SINAVA KİMLER GİRECEK?

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları, yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilemeyen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına katılması gereken öğrencilerin hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavları ifade eder.

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavlarına yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir.

Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler online sınava katılamayacaklardır.

Sınav ücreti, AÖK kayıt işlemleri için adaylar tarafından ödenen ücretler dâhilinde olacaktır. Adaylar ayrıca bir sınav ücreti ödemeyeceklerdir.