AÖF ikinci üniversite kayıt tarihi ne zaman?

Aday öğrencilerin Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden ön kayıt yaptırdıktan sonra, AÖF harç ücretlerini açık öğretim bürolarına gitmelerine gerek olmadan, internet üzerinden veya anlaşmalı olan bankaların bankamatiklerine yatırmaları gerekiyor.

Öğrenciler bu takvime göre kayıtlarını yaparlar ve sınavlara girerler. AÖF kayıtları ne zaman? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği ‘İkinci Üniversite’ programlarına kayıtlar devam ederken talep de her geçen gün artıyor. 5- 18 Eylül 2017 tarihleri arasında illerde bulunan AÖF Büroları aracılığıyla kayıt yaptırabilecek öğrencilerin kayıt işlemlerini son güne bırakmamaları öneriliyor.

AÖF KAYIT BELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

2017-2018 AÖF YENİ KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

2017-2018 AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF ikinci üniversite kesin kayıt için gerekli belgeler

- İntenet başvuru belgesi (İnternet başvurusu yaptıktan sonra çıktı almak gerekiyor)

- Öğrenci bilgi formu (İnternet başvurusu yaptıktan sonra çıktı almak gerekiyor)

- Kayıt bilgileri sorgulama sonuçları (İnternet başvurusu yaptıktan sonra çıktı almak gerekiyor)

- Öğrenim Belgesi (Yöksis sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayan adaylardan istenecek)

AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Kayıt için gerekli belgeler aşağıda sıralanmış olup sonraki sayfalarda ayrıntılı şekilde açıklanmıştır.

* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m'den, kız adayların 1.63 m'den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun'un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.

İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Arapça Önlisans, İşletme Fakültesi İşletme İngilizce Lisans, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Lisans Programlarında zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Bu programlara başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; yabancı dil yeterliği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Senato tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan Senatoca belirlenen puanı aldığını belgeleyenlerin programlara kayıtları yapılır.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, "Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları"ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekmektedir.