AÖF yeni kayıtları 2021 ne zaman? AÖF yeni kayıt için gereken belgeler nelerdir?

2021 2022 AÖF yeni kayıt tarihleri ve gereken belgeler merak ediliyor. AÖF tarafından 2021-2022 Yeni Kayıt Duyurusu yayımlandı. ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavı (YKS) ile Üniversiteye bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara yerleştirilen adayların kayıt işlemleri 4 Eylül'de başlayacak. Peki, AÖF yeni kayıtları 2021 ne zaman? AÖF yeni kayıt için gereken belgeler nelerdir?

AÖF tarafından 2021-2022 Yeni Kayıt Duyurusu yayımlandı. AÖF'e kayıt yaptırmak isteyenler tarihleri ve hangi belgelerin gerektiğini araştırıyor. AÖF yeni kayıtları 2021 ne zaman? AÖF yeni kayıt için gereken belgeler nelerdir? sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte 2021 2022 AÖF yeni kayıtları için gerekenler...

AÖF KAYIT 2021 NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavı (YKS) ile Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara yerleştirilen adaylar, kayıtlarını 04-08 Eylül 2021 tarihleri arasında e- devlet üzerinden e-kayıt yolu ile yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler (şayet yoksa) PTT şubelerinden e-devlet şifresi almak zorundadırlar. Daha sonra "https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden sırasıyla ehizmetler/Eğitim/Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında bulunan "Üniversite E-Kayıt" seçeneği aracılığı ile kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

* E-kayıt yapanların Üniversiteye başvurarak tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

* E-kayıt işleminin ardından öğrencinin I. yarıyılda alması gereken dersleri birim öğrenci işleri tarafından yüklenecektir. Yeni kayıt yaptıran öğrenci ders seçimi yapmayacaktır.

* Elektronik kayda, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar ile Üniversitemizce elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (çift diploma ve uzaktan öğretim yapılan programlar) dâhil edilmeyecektir.

* Sağlık raporu talep edilen Eczacılık Fakültesine e-kayıt yaptıran öğrenciler 24 Eylül 2021 tarihine kadar sağlık raporlarını ilgili birimin dekanlığına posta/kargo aracılığıyla göndereceklerdir. Sağlık raporu talep edilen programlarda koşulları sağlamayan öğrenciler ÖSYM'ye müracaat edeceklerdir.

* Zorunlu nedenlerle elektronik kayıt yapılamayan durumlarda öğrenciler Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracaklardır.

E-KAYIT YAPTIRAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

E- kayıt yaptıramayan öğrencilerin kesin kayıtları 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsünde ilgili fakültelerdeki veya yüksekokullardaki kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacaktır.

İstenen Belgeler;

1) Adayın 2021-YKS Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi ÖSYM'nin internet sayfasından birim tarafından alınacaktır.).

2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.).