AÖF yatay geçiş nasıl yapılır, şartlar neler? 2021 AÖF yatay geçiş başvuru tarihi ne zaman?

AÖF yatay geçiş yapmak isteyenler adaylar için detaylar Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş başvuruları ile Kurumlararası Yatay Geçiş başvuruları farklılık göstermektedir. Belirli şartları taşıyan ve başvurusu kabul edilen adayların listesi 10 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. AÖF yatay geçiş nasıl yapılır, şartlar neler? İşte 2021 AÖF yatay geçiş başvuru tarihi!

AÖF yatay geçiş yapmak isteyenler aramalarında konuya geniş yer veriyor. Anadolu Üniversitesi, yatay geçiş başvurusu yapacak olan adaylardan öğrencinin yerleştiği yıldaki YKS sonuç belgesi ve kayıtlı olduğu üniversitenin öğrenci işlerinden alınacak ıslak imzalı belgenin aranan şartlar arasında olduğunu belirtti. Peki, AÖF yatay geçiş nasıl yapılır, şartlar neler? Haberimizin içerisinden AÖF yatay geçiş başvuruna ulaşabilirsiniz.

2021 AÖF YATAY GEÇİŞ BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

2021-2022 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Yatay Geçiş ile başvuru yapmak isteyen adayların;

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvurularını 01 Ağustos – 15 Ağustos 2021Kurumlararası Yatay Geçiş Başvurularını ise 01 Ağustos – 25 Ağustos 2021 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri ilgili Fakülteye posta, kargo vb. ile göndererek yapmaları gerekmektedir.

AÖF YATAY GEÇİŞ NASIL YAPILIR, ŞARTLAR NELER?

Yatay Geçiş Başvurusu için İstenilen Belgeler:

a. Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru Formu ve/veya

b. Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Formu

  1. Öğrencinin Yerleştiği Yıldaki YKS Sonuç Belgesi
  2. Kayıtlı olduğu üniversitenin (Öğrenci İşlerinden alınacak e-imzalı veya ıslak imzalı)
  3. Öğrenci Belgesi (son bir ay içerisinde alınmış)
  4. Ders İçerikleri (başarılı olunan derslerin içerikleri)
  5. Not Durum Belgesi (Transkript)
  6. Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge
  7. Ders Planı

Daha Önce Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına Dair Belge (Sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvuru yapacak adaylardan istenecektir.)

Kayıtlı olunan üniversitelerden alınacak yatay geçişe engel bir durum olmadığına dair belge (kayıt hakkı kazanan öğrencilerden kayıtlar esnasında istenecek.)

Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İşletme (İngilizce) ve İlahiyat (Arapça) programlarına başvurularda özel şartlar