AÖF sınav tarihleri açıklandı mı? AÖF 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF sınav tarihleri belli oldu. Binlerce öğrenci 15-25 Şubat tarihlerinde yeni dönem kayıtlarını tamamladıktan sonra ara dönem sınav tarihlerini merak ediyor. Anadolu Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen sınavlar, ülkemizde etkili olan koronavirüs salgınından dolayı online (çevrim içi) yapılacak. Peki, AÖF sınav tarihleri açıklandı mı? AÖF 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF sınav tarihleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. 2. dönem için kayıtları 15-25 Şubat tarihleri arasında alınmıştı. Öğrenciler şimdi bahar dönemi ara sınav tarihlerini öğrenmek istiyor. Yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan artış sebebiyle sınavlar, çevrim içi platformlar üzerinden yapılacak. AÖF sınav tarihleri açıklandı mı? AÖF 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

AÖF sınav tarihleri açıklandı. Anadolu Üniversitesi resmi hesabı üzerinden 2. ve 6. yarıyıl derslerinin 10, 11, 12 Nisan 2021 tarihinde, 4. ve 8. yarıyıl derslerinin ise 17, 18 ve 19 Nisan 2021 tarihlerinde düzenleneceğini duyurdu.

Sınavlar salgın dolayısıyla online ortamda yapılacak. Final sınavı ise mayıs ayında gerçekleştirilecek ve 29-30 Mayıs'ta düzenlenecek. Vize sınavı için 01 Mart 2021 tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına ilgili sınav merkezinde girebilecekler.

AÖF SINAV GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF online sınav girişi yapmak isteyen kişiler konuyu yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan final sınavları devam ediyor. Elektronik ortamda gerçekleşen sınavlar bilgisayar ya da cep telefonu üzerinden giriş yapılabiliniyor.

Resmi web sitesi üzerinden giriş yaptıktan sonra e-Posta adresi ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Girdiğiniz bağlantı üzerinden sorumlu derslerinizi görebilirsiniz. Sınav giriş ekranından "Sınav yönergesi ve kurallarını okudum, kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyip "Sınavı Başlat" butonuna basmanız gerekmektedir. Sınavınızı başlatmak istemiyorsanız "Vazgeç ve Ders Listesine Dön" butonuna basarak sorumlu olduğunuz dersler listesine dönebilirsiniz.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, ikinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.