AÖF login.anadolu.edu.tr öğrenci giriş vize sınav giriş yeri belge alma

AÖF öğrenci girişi yaparak sınav giriş belgenizi alabilirsiniz Sizler de login.anadolu.edu.tr üzerinden AÖF öğrenci girişi yapmak istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıyı tıklayabilirsiniz. AÖF sınavına girerken yanınızda bulunması gereken giriş belgelerini de sakın unutmayın. AÖF sınavında sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF öğrenci girişi yaparak sınav giriş belgenizi alabilirsiniz. Haberimizde bulunan bağlantıya tıklayarak login.anadolu.edu.tr üzerinden AÖF öğrenci girişi yapabilirsiniz. AÖF sınavı için öğrenciler login.anadolu.edu.tr adresine akın ettiler. Bu adreste sınav giriş yerinizi ve sınav giriş belgelerini sorgulayabilirsiniz. Referandum nedeniyle ertelenen AÖF vize sınavları 29-30 Nisan'da yapılacak. 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan AÖF vize sınav giriş yerleri sınavdan 1 hafta önce açıklanacağı belirtildi. Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır.

AÖF sınav yerleri sorgulama 

AÖF (GİF) öğrenci girişi 

AÖF 2.DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

AÖF Sınavlarının ikinci dönem sınavlarının ilki olan Bahar Dönemi Ara Sınavı yani ikinci dönem ilk vize sınavının 1. oturum tarihi 29 Nisan 2017Cumartesi günü 2. oturum tarihi de 30 Nisan 2017 Pazar günü yapılacaktır. İkinci dönem final sınavı olan Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı da 3 Haziran 2017 Cumartesi ve 4 Haziran 2017 Pazar günü iki gün iki oturum şeklinde yapılacaktır.  Vize ve final sınavlarından sonra bir anlamda kurtarma sınavı olan 2016-2017 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde yapılacaktır.


2017 AÖF Vize Sınavı 1.Oturum Tarihi: 29 Nisan 2017 Cumartesi

2017 AÖF Vize Sınavı 2.Oturum Tarihi: 30 Nisan 2017 Pazar

2017 AÖF Final Sınavı 1.Oturum Tarihi: 3 Haziran 2017 Cumartesi

2017 AÖF Final Sınavı 2.Oturum Tarihi: 4 Haziran 2017 Pazar

2017 AÖF Üç Ders Kurtarma Sınavı Tarihi: 22 Temmuz 2017 Cumartesi

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF'DE İLK DEFA AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersten kalmaları durumunda ve bu 3 dersi geçmeleri halinde mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı tanınmaktadır.  Üç ders sınavına girmek için de öğrencinin başarısız bulunduğu üç ders için güz ya da bahar döneminde kayıtlarını yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına giremezler. 

Yurt dışı programları çerçevesinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 tarihinde gireceklerdir. 

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

AÖF MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF DERS GEÇME NOTLARI

84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçebilirsiniz

77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçebilirsiniz

71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçebilirsiniz

66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçebilirsiniz

61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçebilirsiniz

56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçebilirsiniz

50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz

46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçebilirsiniz

40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçebilirsiniz

33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçebilirsiniz

0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalırsınız.

AÖF NEDİR?

Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.