AÖF'te mezun olduğum nasıl anlaşılır? AÖF mezuniyet işlemleri nasıl yapılır?

AÖF mezuniyet işlemleri hakkında detaylı bilgi almak isteyenler aramalarında konuya yer verdi. Anadolu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen final sınavlarının açıklanmasının ardından gözler mezuniyet işlemlerine çevrildi. AÖF'te mezun olduğum nasıl anlaşılır? AÖF mezuniyet işlemleri nasıl yapılır?

AÖF mezuniyet işlemleri yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen final sınavlarının ardından yeterli krediye sahip olan öğrenciler mezun olacak. Bu sebeple detaylı bilgi almak isteyenler AÖF'te mezun olduğum nasıl anlaşılır? AÖF mezuniyet işlemleri nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

AÖF MEZUNİYET İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF tarafından mezuniyet işlemleri hakkında açıklama geldi.

"Mezuniyet işlemleri devam etmekte olup birkaç gün içinde mezuniyet durumunuz sayfaya yansıdıktan sonra E-devletten mezun yazısı alabilirsiniz. Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı olduğunuz büroya gönderilir." Mezuniyet diplomasının doğrulaması, Anadolu Üniversitesi üzerinden yapılabiliyor. Açık Öğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz." ifadesi kullanıldı.

AÖF DİPLOMA SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.

AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.

Mezunlarımıza diploma haricinde Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.

Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.

Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir.