AÖF diploma sorgulama 2020: Bu sene diploma verilecek mi?

24 Haziran- 8 Temmuz tarihleri arasında yapılan bahar dönemi sınavları yapıldı. Sınav puanlarını öğrenen adaylar, AÖF diplomaları üniversitesinin sayfası üzerinden sorgulayabilecek. Staj yapması gereken kişilerin AÖF diplomaları ise stajları tamamlandıktan sonra verilecek. Katkı payı, öğrenim kredi borcu olan öğrencilerim AÖF diplomaları verilmeyecek.

AÖF diplomaları, Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Geçtiğimiz haziran ayında başlayan bahar dönem sınavı 8 Temmuz tarihinde sona erdi. Sınava giren kişiler başarı puanlarını öğrendikten sonra AÖF diplomalarını kontrol ediyor. Üniversite öğretim gideri ve öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin AÖF diplomaları borçları ödenmediği taktirde verilmeyeceği belirtildi.

AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Anadolu Üniversitesi, AÖF diplomalarının ne zaman verileceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Üniversitenin geçen yıl yaptığı duyuruya göre mezuniyet işlemleri hakkında şu bilgileri verilmişti;

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.

AÖF DİPLOMA 2020 DOĞRULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler

Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.

Mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.

Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir. Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.

Mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde mahkeme kararı ile değişiklik olması hâlinde (evlenme ve boşanma hariç) yeni kimlik bilgilerine göre diploma düzenlenmektedir.