Açıköğretim ders ekleme işlemleri başladı!

Üniversite eğitimine dışarından devam eden öğrencilerin 2016-2017 yılı kayıt yenileme işlemleri başladı.

2016 -2017 AÖF Güz dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerin yenileme yaparken dönem içesinde alacakları dersler için ders ekle sil işlemini de yapmaları gerekiyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz sönemi kayıt yenileme işlemleri Pazartesi itibarıyla başladı. 

AÖF AÇIKÖĞRETİM KAYIT YENİLEME

 Herhangi bir mazeretinden dolayı kayıt yapramayan öğrenciler 07 Ekim 2016 tarihinde kayıtlarını yeniletecekler. Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler için ders atamaları 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilecek (silecek) ya da toplam 45 AKTS krediyi geçmemek kaydıyla üst yarıyıldan ders ekleyebilecekler.

AÖF DERS EKLEME – SİLME

Ders ekle – sil işlemi kayıt yenileme tarhleri arasında aof.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ders Ekle-Sil Otomasyon bölümünden yapılacak olan işlemlerle ilgili öğrencilerin sorun yaşamamaları için Anadolu Üniversitesi tarafından uyarıda bulunuldu ve “Öğrenciler ders ekle – silme işlemini ödeme yapmadan önce dönem içerisinde almak istedikleri dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.” Denildi. Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül - 07 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar.

MAZERELİ DERS EKLEME

Mazeretli Ders Ekleme İşlemi yapmak isteyen öğrenciler ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.