ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM ALES 2 başvuruları ne zaman alınacak?

ALES/1 sınavının geride kalması ile ALES/2 sınavı ile ilgili aramalar da hız kazandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav senede 3 kez düzenleniyor. İlk sınava katılmayanlar veya yeniden girmek isteyenler ALES/2'nin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM ALES 2 başvuruları ne zaman alınacak?

2 Mayıs'ta gerçekleşen ALES/1 sınavından sonra gözler ALES/2'ye çevrildi. İlk sınava katılmayanlar veya yeniden girmek isteyenler ALES/2'nin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. ALES sınav tarihleri ÖSYM tarafından sınav takviminde açıklandı. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ÖSYM ALES 2 başvuruları ne zaman alınacak?

ALES/2 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre ALES/2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde yapılacak.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ

ALES/2 başvuruları 3 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında kabul edilecek. Ücret ödeme için son gün ise 12 Ağustos 2021 tarihi olarak belirlendi.

ALES/2 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ

ALES/2 için geç başvuru günü ise 17 Ağustos 2021 olarak belirlendi. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenir.

ALES HAKKINDA

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ("Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği" uyarınca Mühendislik Tamamlama yerleştirme işlemleri için ALES-Sayısal puanının en az 50 olması gerekmektedir. Adaylar, ALES puanlarını geçerlilik süresi içinde kullanabileceklerdir.) ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.