ALES 2021 soru kitapçığı yayında! ALES soruları ve cevapları açıklandı!

ALES heyecanı sürüyor. Sınava giren adaylar ALES soru kitapçığı yayınlandı mı? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 81 ilde binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sınav 150 dakika sürdü. Peki, ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM son dakika gelişmeleri...

Akademik kariyer hedefleyen adayların katıldığı ALES tamamlandı. ALES'e katılan tüm adaylar sınav sonunda kaç doğru yaptıklarını hesaplamak için soru ve cevap kitapçığının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Adaylar tarafından heyecanla beklenen ALES soru kitapçığı yayınlandı mı? ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

Koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde ertelenen ALES 21 Şubat Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar ise kaç yanlış ve kaç doğru yaptıklarını öğrenerek tahmini bir puan hesaplamasında bulunmak istiyorlar.

ALES soruları ve cevapları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yüzde 10 oranıyla paylaşılıyor. Temel soru kitapçığına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ KAÇ YIL?

ÖSYM'nin hazırladığı ALES 2020 kılavuzuna göre, ALES sınavından alınan sonuçlar beş yıl boyunca kullanılabilecek.

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 olmak üzere yıl içerisinden toplamda 3 kez yapılır.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları için tarih belli mi?

ALES 3 sınav tarihi ne zaman? Bir sonraki ALES ne zaman yapılacak?