ALES 2020 soruları nasıldı? ALES zor muydu, kolay mıydı?

ALES 2020 heyecanı sona erdi. Adaylar sayısal ve sözel alanda 100 soruya cevap vermek için ter döktüler. ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, 2020 ALES/1 sınav sonuçları 7 Eylül'de ilan edilecek. Sınava katılan tüm adaylar ALES soruları zor muydu, kolay mıydı? sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar. ALES 2020 sınav yorumlarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Akademik kariyer hedefleyen 294 bin 101 adayın katılım gösterdiği ALES 2020 heyecanı sona erdi. 10:15'te başlayan olan ALES/1 sınavı 150 dakika sürdü ve sınav 12:45'te son buldu. Merkezi olarak düzenlenen sınavda, sayısal ve sözel testlerle beraber 100 soru için adaylar ter dökecekler. Peki, ALES soruları nasıldı? ALES soruları zor muydu, kolay mıydı?   

ALES SORULARI NASILDI? İŞTE ALES YORUMLARI

Paragraf soruları o kadar uzundu ki bu ay okuduğum kitaplar listesine ales'i de ekledim #ales2020

Binlerce kişi akıllarda tek soru: Bu ales neden yetişmiyor? #ales2020

Şu ales sınavının zorluk derecesine bir ayar çekemediler. Ya çok kolay ya çok zor ötesi yok. Ortalama standart oluşturmak bu kadar zor olmasa gerek. #ales2020

Kalbimi kime açacağımı öğreten bir sınavdı. O naaıl bir soruydu yaa #ales2020

#ales2020 Hem Türkçe’yi yetiştirdim, hem de Matematik’ten 25 soru çözdüm. Adam olana çok bile, hadi eyv

Başarmak yabancılaştırır. İnsan kaybedince evine döner #ales2020

ALES soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ALES 2020 soru kitapçığı için tarih verildi mi?

ALES DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

ALES sonuçları için tarih belli mi? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleşecek olan ALES sınavları 5 yıl geçerliliğini korumaktadır.

ALES NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen , öğretim üyesi dışındaki akademik kadrolara (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman,uzman gibi) yapılan alımlarda ALES sınavından alınan puan şartı vardır. Lisans eğitiminin ardından tezli yüksek lisans eğitimine başlanmak istendiği takdirde ALES sınavına girilir ve sınavdan aldığınız puan dikkate alınır. Tezsiz yüksek lisans eğitiminde ALES şartı aranmaz. Mecburi hizmet yükümlülüğü için yurtdışındaki üniversitelere lisansüstü eğitime gidecek adayların seçiminde de ALES puanı şartı aranır.