ALES sınav soruları zor muydu, kolay mıydı? ALES 2 sınav yorumları burada!

ALES 2 yorumları, sınava katılım sağlayan ya da önümüzdeki zamanlarda ALES'e katılacak adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda 100 soru için 150 dakika süre verildi. Bir sonraki sınav için başvurular, 6 Ekim'de başlayacak. Peki, ALES 2 sınav yorumları burada! ALES sınav soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte ALES sınav yorumları...

ALES yorumları yakından takip ediliyor. Her yıl 3 kez düzenlenen sınavın ikincisi dün gerçekleştirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav bugün saat 10:15'te başladı. Toplam 150 dakika süren sınavın soruları adaylar tarafından öğrenilmek isteniyor. Peki, ALES 2 sınav yorumları burada! ALES sınav soruları zor muydu, kolay mıydı?

ALES SINAV SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

ales2021 zor bir sınavdı kazazedelere büyük geçmiş olsun.

Ciddi ciddi akademik bir sınavdı. Baba sorular vardı. #ales2021

Türkçe mi çözdük felsefe mi belli değil #ales2021

Türkçe sorularını çözerken uyuyakalmışım. Matematik sorularını çözdükten sonra zirvede bırakmam lazımdı. #ales2021

Ales artık matematik 50 Türkçe 10 felsefe 40 soru dağılımları ile güncellenmiştir. #ales2021

Descartes "Düşünemiyorum, o halde yokum." #ales2021

Bu sınavdan da kendimizden bir şey bulduk. "Birini sevdiğimiz için mi ihtiyaç duyarız ihtiyaç duyduğumuz için mi severiz" #ales2021

ALES DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

ALES SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES/2 sınav sonuçları 14 Ekim'de adayların erişimine açılacak. ALES sınav sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.

ALES soru kitapçığı yayımlandı mı? ÖSYM ALES 2 soru cevap anahtarı ne zaman çıkar?

ALES 3 ne zaman yapılacak? 2021 ALES 3 başvuru tarihi açıklandı mı?