ALES/2 sınav sonuç tarihi belli oldu mu? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES 2 sınavı 19 Eylül Pazar günü saat 10.15'de gerçekleştirilecek. ALES'e katılan adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak, sınav süresi 150 dakika olacak. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava katılım sağlayacak tüm adaylar ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES/2 sınav sonucu için tarih verdi mi? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. İşte tüm detaylar...

ALES/2 sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES/2 sınav sonucu için tarih verdi mi? İşte tüm merak edilenler...

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 ALES-2 sınav sonuçları, ÖSYM sınav takvimine göre 14 Ekim'de açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı takdirde ÖSYM AİS ekranından görüntülenebilecek.

ALES puan hesaplama 2021 nasıl yapılır? ALES puan türleri ve test ağırlıkları nedir?

ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın kısaltması olan ALES sınavı; lisansüstü eğitim görmek isteyen lisans mezunları ile üniversitelerde çalışmak isteyenlerin girdiği bir sınavdır. Yılda iki ya da üç defa gerçekleştirilen sınavın ikincisi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

ALES SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sınav süresince adayların;

– Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

– Salondaki görevlilere soru sormaları,

– Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

– Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,

– Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

– Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

– Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

– Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

ALES saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ALES/2 kaç dakika sürecek?

ALES geçerlilik süresi nedir? ALES puanı kaç yıl geçerlidir?