ALES sonuç tarihi belli oldu!

ALES bu pazar (2 Mayıs 2021) yapıldı. ÖSYM geçtiğimiz günlerde ALES'in, planlamaya uygun şekilde gerçekleştirileceğini ve sınavın iptal olmayacağını duyurdu.

2021 ALES sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM geçtiğimiz günlerde ALES'in, planlamaya uygun şekilde gerçekleştirileceğini ve sınavın ertelenmeyeceğini duyurmuştu.

ALES SINAVI NE ZAMAN?

ALES 2 Mayıs'ta saat 10:15'te uygulanacak. 02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanacak 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2021-ALES/1) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 02 Mayıs 2021 Pazar günü 07.00- 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, ALES sonuçlarının 27 Mayıs 2021 tarihinde açıklanacağını bildirdi.