ÖSYM ALES sonuçları açıklandı! ALES 2 ne zaman yapılacak? İşte ALES sonuç sorgulama ekranı

Binlerce adayın heyecanla beklediği ALES sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2 Mayıs'ta gerçekleşen ALES sınavının sonuçları erkenden açıklandı. Sonuçlarından memnun olmayan adaylar ALES/2'ye katılabilecek. Peki, ALES sonuçları nereden sorgulanır? ÖSYM ALES 2 ne zaman yapılacak?

2 Mayıs'ta gerçekleşen ALES sınav sonuçları için geri sayım devam sona erdi. Sınava katılan adaylar ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyordu. Açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak ALES senede 3 kez düzenleniyor. ALES sonuçlarına göre istediği puanı alamayan adaylar ALES/2'ye katılabilecek. Peki, ALES sonuçları nereden sorgulanır? ÖSYM ALES 2 ne zaman yapılacak?

ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekilde "02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanan 2021 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2021-ALES/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Mayıs 2021 tarihinde saat 15.50'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir."

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ALES sonuçları belirtilen tarihte AİS (Aday İşlemleri Sayfası) üzerinden erişime açılacak. Adaylar kişisel bilgileriyle, ALES sonuçlarını görüntüleyebilecek.

ALES/2 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre ALES/2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde yapılacak.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ

ALES/2 başvuruları 3 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında kabul edilecek. Ücret ödeme için son gün ise 12 Ağustos 2021 tarihi olarak belirlendi.

ALES/2 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ

ALES/2 için geç başvuru günü ise 17 Ağustos 2021 olarak belirlendi. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenir.