ALES sınavına nasıl gidilecek?

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ertelenen ALES belirlenen yeni tarihte yapılmış olacak. ALES sınavında sokağa çıkma yasağı olduğu için adayların kafasında soru işaretleri yer alıyor.

Ertelenen ALES'e pazar günü girecek olan adaylar araştırmalarını hızlandırdı. ALES sınavında sokağa çıkma yasağı var fakat adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek dışarı çıkabilecekler.

ALES SINAVINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE OLACAK?

ALES'e girecek olan adaylar sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyorlar. Sınav giriş belgelerini yanlarında bulunduran adaylar kısıtlama süresince, sınavın yapılacağı okula gidip gelebilecekler.

Sınava girmeyecek olan vatandaşlar için ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

ALES SINAVI İÇİN REFAKATÇİYE İZİN BELGESİ GEREKİR Mİ?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavların tarihinde, sınavlara girecek adayların, onların refakatçilerinin ve sınav görevlilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacağını duyuruldu.

ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesabında yapılan duyuruda şunlar kaydedildi:

"İçişleri Bakanlığı Genelgesinde belirtildiği üzere, ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacağını Sınav Giriş Belgeleri ile belgeleyen adayların ve adayların yanlarında bulunan refakatçi ile Sınav Görevlileri sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır."

01.12.2020: 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelge kapsamında seyahat izin kurulunca izin verilen istisnai durumlar ise şu şekilde belirtilmişti:

1.Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlar,

2. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişi),

3. Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

4. ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

5. Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler,

6. Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar,

7. Ceza infaz kurumlarından salıverilenler, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya Bakanlığımıza ait E - BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.)

Sokağa çıkma yasağında sınava gireceklere ÖSYM'den duyuru! Sınava girenler yasaktan muaf mı?