ALES sınavında maske takmak zorunlu mu? Neler yasak? ALES sınavında kalem ve silgi veriliyor mu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 17 Nisan Pazar günü uygulanacak. Sınava katılacak adaylar son hazırlıklarını tamamlıyor. Nelerin yasak olduğunu ve nelerin getirilmesi gerektiğini merak edenler ''ALES sınavında kalem ve silgi veriliyor mu? ALES sınavında maske takmak zorunlu mu? Neler yasak?'' sorularının yanıtını araşyırıyor. İşte merak edilenler...

ALES sınavı için geri sayım yarın sona eriyor. 17 Nisan 2022 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına katılacak adaylar aramalarını hızlandırdı. Peki, ALES sınavında kalem ve silgi veriliyor mu? ALES sınavında maske takmak zorunlu mu? Neler yasak?

ALES SINAVINDA KALEM VE SİLGİ VERİLİYOR MU?

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edilecek. Sınava şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek ile girilemeyecek.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyuluyorsa maske takma yasağı kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açık alanda maske yasağı ve kapalı alanlara girişte HES kodu zorunluğunun kaldırıldığını duyurdu.