ALES başvuru nasıl yapılır? ALES sınavı ne zaman?

ALES 2 başvuruları devam ediyor. Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabiliyor. Peki, ALES sınav tarihi ne zaman? ALES para yatırma nasıl yapılır, başvurular ne zaman bitiyor?

ALES sınav tarihi merak ediliyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, ÖSYM tarafından senede 3 kez yapılıyor. Önümüzdeki haftalarda ALES 2 sınavı uygulanacak. 3 Ağustos'ta başlayan ALES 2 başvuruları yoğun ilgi görüyor. Sınava katılmak isteyen adaylar "ALES sınav tarihi ne zaman? ALES para yatırma nasıl yapılır, başvurular bitti mi?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

2021 ALES/2 SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ALES/2 sınavı 19 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek.

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILIYOR?

ALES 2 için başvurular, 03 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılıyor. Geç başvurular, 17 Ağustos'ta kabul edilecek.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

ALES PARA YATIRMA NASIL YAPILIR?

Sınav Ücreti:145 TL

Ödeme Yerleri: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)