ALES sınav sonuç tarihi değişti mi? ÖSYM açıkladı!

Akademik kariyer yapmak isteyenler ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavına girmek zorunda. Ülkemizde lisansüstü sınava girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ALES şartı aranmaktadır. 16 Eylül'de açıklanması planlanan ALES sınav sonuç tarihi değişti. Geç başvuru tarihi ne zaman?

ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavı koronavirüs salgınında dolayı sınav takviminde değişikliğe gidilmişti. Mart ayında alınan ilk başvuru sonrası adaylara 2 ve 6 Temmuz tarihleri arasında sınava başvurma imkanı oluşturuldu. Ülkemizde lisansüstü sınava girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde arana ALES sınav puan şartı aranmaktadır. ALES sınav sonuç tarihi değişti mi? Geç başvuru tarihi ne zaman?

ALES SINAV SONUÇ TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?

ÖSYM resmi internet sitesi yer alan sınav takvimi bölümünde 16 Eylül’de açıklanması planlan ALES/1 sınav sonuçlarının 7 Eylül 2020 tarihinde açıklanması kararlaştırıldı. Açıklamayı  ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'de resmi Twitter hesabından yaptı.

ALES'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan veya öğretim elamanı dışındaki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir.

Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olmuş, lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir.