ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ALES giriş belgesi yayımlandı!

ALES sınav yerleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Akademik kariyer yapacak olan kişiler, ALES sınav yerlerine göre sınava gireceği okulu öğrenecek. Bu yıl salgın sebebiyle tarihlerde değişiklik yapan ÖSYM, ALES 2 sınavını 6 Aralık olarak belirledi. ALES sınav yerleri sorgulama ekranı sizlerle...

ALES sınav yerleri belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen ALES 2 sınavı 6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Lisan eğitimini tamamlamış kişilerin girebildiği sınava, yurt dışına öğrenci göndermek, yüksek lisans eğitimi almak isteyen adaylar için düzenleniyor. ALES giriş belgesi ve sınav yerleri haberimizde.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI

ALES sınav giriş belgesi yayımlandı. 06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 26 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-ALES/2 için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

ALES 2 NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda sınav tarihi 6 Aralık 2020 Pazar günü olduğu görülüyor.

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ÖSYM tarafından düzenleniyor.